“Jučer se udala moja najbolja prijateljica za mog bivšeg dečka…

Jučer se udala moja najbolja prijateljica za mog bivšeg dečka…

Iako sam joj cijelo vrijeme kroz njihovu vezu pričala kako mi to ne smeta i kako je sve u redu, kada je došla do mene i rekla mi da se udaje, te me pitala da li joj želim biti kuma nije mi bilo svejedno… za kumstvo sam naravno pristala…

Cijelo veče plesala sam i ludirala se samo kako bi zaboravila na njih, a onda sam ujutro dobila poruku:

“Na njenom mjestu mogla si stajati ti samo da si te noći rekla nije mi svejedno…”

Bonus:

“METLA” ZA CRIJEVA, SVE ČISTI – ŠTA POMAŽE KOD ZATVORA: U vodi razmutite kašičicu ovog prirodnog sastojka iz kuhinje

Šta pomaže kod zatvora – ako iamte problem sa varenjem, isprobajte moćan prirodni pokretač. Potrebno je da kašičicu ovog sastojka razmutite u malo vode!

Psilijum su pahuljice dobijene iz sjemena biljke plantago, tj. u kombinaciji sa vodom, psilijum pomaže pri varenju jer zbog svojih svojstava omogućava pravu detoksikaciju crijeva.

Način života koji karakteriše prije svega dugo sedenje i brza hrana siromašna vlaknima često izaziva probleme sa varenjem, zbog čega sve veći broj ljudi ima probleme sa zatvorom.

Psilijum sadrži lipide, nezasićene masne kiseline, vlakna i dosta sluzi, što stvara efekat “podmazivanja” crijevnih zidova. Kao i kod mnogih tegoba, pomoć može doći iz prirode, a ovoga puta predstavljamo odličnog saveznika crijeva – ljuske psilijuma .

Deluju kao “metla u crijevima” jer pomaže da u procesu detoksikacije, odnosno u izbacivanju štetnih materija iz debelog crijeva. Polisaharidna sluz, koje ima u izobilju, vezuje vodu i ima sposobnost da poveća svoj volumen i do 15 puta.

Ova biljka sadrži lipide, nezasićene masne kiseline, vlakna i dosta sluzi, zbog čega se stvara efekat podmazivanja crijevnih zidova. Dijetalna vlakna u biljci pomažu u formiranju veće zapremine i otporna su na digestivne enzime, pa relativno lako prolaze kroz stomak do debelog crijeva. Tamo zadržavaju vodu, bubre i stimulišu peristaltiku crijeva, piše Zadovoljna.hr.

Koji je najbolji način da koristite ljuske psilijuma?

Jednu kašičicu pahuljica psilijuma rastvorite u vodi, jogurtu ili izmiksanom soku i odmah konzumirajte jer se brzo pretvara u želatinastu masu. Preporučuje se da popijete dodatnu čašu vode i povećate unos tečnosti tokom dana.

Upotreba ovog prirodnog lijeka ne utiče štetno na zdravlje, ne uništava mikrofloru i ne remeti varenje i rad crijeva. Takođe je veoma efikasan kao pomoć u ublažavanju hemoroida i drugih problema vezanih za varenje.

Napomena: Prije svakodnevne upotrebe psilijuma konsultujte se sa ljekarom koji je upućen u vaše zdravstveno stanje.

(Sensa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *