Svaki dan jede supu, a jedna stvar je ključna: Evo kako Jelena Rozga održava 57 kilograma

Hrvatska pjevačica Jelena Rozga je već godinama na estradnoj sceni i prava je dama a po ljepoti joj skoro nema ravne. Oni koji je se sjećaju sa početka njene karijere kažu kako nije ostarila ni dana a uz sve to ima i idealnu liniju.

Održavajući ujednačenu težinu od 57 kilograma, hrvatska pjevačica Jelena Rozga dulje se vrijeme pridržavala posebnog režima prehrane. Obožavatelji Jelene Rozge nerijetko primjećuju da je ona već dulje vrijeme nepromijenjena. Njezin vječni izgled i besprijekorna tjelesna građa često su predmet divljenja.

Unatoč tome što se ovog ljeta bliži 47. rođendan, Jelenin mladolik izgled nije pokolebao. Opće je poznato da održava težinu od 57 kilograma. Međutim, ono čega mnogi možda nisu svjesni temeljni je razlog njezine nemogućnosti da se udeblja. Prije otprilike 18 godina Jeleni je dijagnosticirana hipertireoza koja je kasnije dovela do tahikardije.

Rozga je u jednom trenutku izjavila: “Moja borba sa štitnjačom sprječava me da se udebljam i djelić kilograma, iako tome pridonosi i genetika i prebivalište na obali. Štitnjača ponekad zna biti zločesta, ali sve u svemu, ja osjećam se sasvim dobro. Odlučio sam zanemariti sve brige i umjesto toga prihvatiti vedro ponašanje i pozitivan pogled.

Dok otvoreno prihvaća svoju ljubav prema finoj kuhinji, zadržava oprezan pristup svojim prehrambenim izborima. Tajna njegovog uspješnog mršavljenja leži u konzumiranju manjih porcija hrane. Kako prenosi Story.hr, ranije je napomenula da se drži dijete u kojoj je naglasak na laganoj i zdravoj hrani. Preferira jesti više puta tijekom dana, ali u manjim obrocima, jer to više odgovara njenom tijelu.

Povremeno si dopušta predah i opuštanje. Preferira mediteransku kuhinju, koja je poznata po tome što je naglasak na voću, povrću i ribi, što je čini laganijom varijantom. Također, svoju ljubav prema pečenim kestenima iskazala je tijekom zimske sezone. Ključ njenog mršavljenja leži u konzumiranju manjih porcija hrane.

  • Unatoč nesklonosti pršutu i janjetini, Jelena kompenzira juhom kao dnevnim obrokom. Dosljedno, on održava liniju kroz svoju kontinuiranu scensku prisutnost, koju oslikavaju njegovi energični skokovi i granice. Rozga je s oduševljenjem ispričala kako su brojni sati provedeni na pozornici, bavljenje pjesmom i plesom, odlično sredstvo za održavanje kondicije i zdrave tjelesne građe.

Za jutarnji obrok najradije si priušti fini omlet od bjelanjaka, maslina i mladog sira. Kako se bliži podne, njen apetit se zadovoljava hranljivom kombinacijom juhe, mesa i salate. Kad padne večer, ona uživa u okusima ribe popraćene živopisnim izborom povrća.

Rođena 23. kolovoza 1977. godine u Splitu, Jelena Rozga poznata je hrvatska pop-folk pjevačica. Prepoznavši njezine urođene glazbene i plesačke sposobnosti, Jelenini roditelji, Marija i Ante, s nepunih sedam godina upisali su je u baletnu školu. Nastavljajući školovanje u Zagrebu, svoju je strast ostvarila upisom u srednju baletnu školu.

Jelena je imala priliku pokazati svoj talent u baletnim predstavama Hrvatskog narodnog kazališta, uključujući zapažene predstave poput “Uspavane ljepotice” i “Ruže trnove”. Osvrćući se na to razdoblje, Jelena njeguje sjećanja i smatra da je ono uvelike pridonijelo njezinom osobnom i umjetničkom razvoju. Godine 1996. sudjelovala je na natjecanju “Dora” i zanosnom izvedbom pjesme “Aha” osvojila drugu nagradu.

U to vrijeme joj je Tonči Huljić, prepoznavši njezin potencijal, prišao s ponudom da se pridruži grupi “Magazin”. Kako je i sama obožavateljica grupe, Jelena je objeručke prihvatila priliku. Iako isprva neupućena u zamršenosti profesije, brzo se prilagodila i nametnula kao zaštitno lice “Magazina”.

Tijekom te iste godine objavili su album pod nazivom “Nebo obojeno nijansama moje ljubavi”, sa zbirkom pjesama uključujući “Biserna suza”, “Minuta tvog srca”, “Nebo obojeno nijansama moje ljubavi, “ „Konfekcijska stvar”, „Samo navika”, „Zimzelena grana”, „O ne, o ne” i „Duša žeteoca”. Ove su pjesme naišle na srdačan pozdrav publike, a vješto su ih izveli Vjekoslava i Tonči Huljić. Godine 1998.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *