“Radim Kao Stjuardesa U Emiratima..”

“Radim kao stjuardesa u Emiratima. Nikada nisam imala momka niti sam bila s nekim.

Posao mi odgovara zbog putovanja i lijepo zarađujem i iskreno prija mi da budem malo dalje od svoje disfunkcionalne porodice.

Momak u koga sam zaljubljena godinama, a koji me iz nekog razloga nije ni primijećivao mi je odjednom počeo slati poruke da želi da se vidimo kad budem sljedeći put dolazila kući, da izađemo. Bila sam presretna.

“…Kada smo se vidjeli momak me je bukvalno “napao” i inicirao na prvom sastanku spavamo.

Odbila sam ga i pitala šta mu je, zašto se tako ponaša prema meni, a on mi je rekao:” Ali ti si stjuardesa.”

Muka mi je od predrasuda da su stjuardese lake. Osjetila sam se tako jadno i bijedno. Bila sam zaljubljena u njega godinama. Kreten.”

(Izvor: Ispovesti.com)

BONUS

Sećam se kada sam trebao hirurški vaditi umnjak, žalim se ja drugarici jer imam ogroman strah. Ona se osmehnu, kaže da se ne sekiram jer ništa osetiti neću. Pitao sam kako je njoj bilo, ona kaže da se ne seća jer se onesvestila… Operacija je trajala pola sata, prve dve noći nisam mogao spavati od bolova, mesec dana nisam mogao normalno zinuti jer me je vilica bolela. Lepa stvar je što nemam umnjake više, ne moram kroz tu muku prolaziti ponovo!

Prijateljica je prekinula s dečkom i mjesecima mi se jada. Prekid je bio težak, razumijem, saslušam ju, al stvarno mi to sad već ide na živce. Svaki dan me zove i piše i umire od tuge. U međuvremenu je meni dijagnosticirana neizlječiva bolest gdje doslovno padam. Ja ju ne mogu više slušati, dođe mi da vrištim. Nemam snage ni za sebe. Osjećam se kao najgora prijateljica na svijetu.

Moja kćer od 14 godina se počela šminkati. Nije mi problem da joj dam novac pa ode kupiti sve što treba. Ali mi smeta što prati neke influencere koji promoviraju skupe proizvode poput Dior i ona je umislila da je to nešto najbolje. Ja nemam 400 kn samo za puder. Naravno, ona se naljutila na mene. Kako da joj objasnim da je šminka iz drogerije dovoljno dobra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *