VARAM MUŽA VEĆ 10 GODINA I TO JE JAKO DOBRO ZA NAŠ BRAK: Evo kako joj uspijeva da suprug NE POSUMNJA, a jedna stvar joj je NAJTEŽA

Većina ljudi vjeruje da su kvalitetno provedeno zajedničko vrijeme i dobra komunikacija ključ srećnog braka. Međutim, Džili (47), koja je htjela da zadrži anonimnost, kaže da jedan partner ne može da zadovolji sve njene potrebe, te da joj je brak spasila njena 10-godišnja ljubavna afera.

U “dobru i u zlu” vezala se sa suprugom prije 21 godinu, a nakon otprilike 10 godina braka, potražila je ispunjenje svojih seksualnih potreba izvan braka. Žena koja kaže da je iz Invernesa u Škotskoj, pribjegla je varanju nakon što su se neko vrijeme svađali oko toga koliko su često intimni.

– Moj suprug se trudio da ispuni moje seksualne želje, ali počela sam da osjećam da izaziva svađe i na kraju sam se osećala kao da ga pritiskam da bismo imali odnose – rekla je Džili za Mirror. Bila je nezadovoljna i nemirna kad su stvari postale rutina nakon 10 godina braka.

– Niko ne želi da se osjeća kao da je seks nebitan, potpuno suprotno od onoga kako bi trebalo da se osjećate: da je riječ o zabavnom delu partnerskog odnosa. Shvatila sam da imam problem i odlučila da ću pomalo avanturistički začiniti stvari – priča. Probala je, imala kratke izlete s nekoliko muškaraca, sve dok prije otprilike sedam godina nije upoznala svog trenutnog ljubavnika. I on je oženjen i kaže da se upravo zbog svojih obaveza dobro razumiju i poštuju međusobne granice.

– I nakon svih ovih godina, među nama još ima strasti. Sastajemo se samo da bismo uživali u se*su, kad god možemo, i uvijek je to veliko uzbuđenje. Ponekad smo pomalo nestašni na javnim mjestima, a ponekad u mojoj ili njegovoj kući, ili u hotelu. Gdje god bili, uvijek je vrlo strastveno, priča Džili. Kaže kako ona i ljubavnik, kao i svi ostali parovi, ponekad odlaze na sastanke, za njih je to normalan dio odnosa.

Džili tvrdi da je nerealno vjerovati da samo jedna osoba može da zadovolji nečije potrebe u vezi.

– Meni ta veza pomaže da osiguram sve svoje potrebe, sve aspekte jedne veze. Nerealno je očekivati da će to moći samo jedan partner. Nemoguće je da on u potpunosti odgovori na vašu potrebu za se*som, razgovorima, stabilnosti i sigurnosti. Dopuštajući sebi da volite više ljudi, to vam pomaže da još više cijenite svog partnera, jer se fokusirate na ono što vam daju, a ne na ono što im nedostaje – pojašnjava. Dodaje kako njen ljubavnik ispunjava njenu potrebu za avanturom.

– Ja sam izraženo se*sualna osoba, treba mi ta strast, osjećam se živo kad sam nestašna i potrebna mi je ta veza. Istovremeno, suprug mi daje stabilnost i sigurnost i on je onaj kojem bih povjerila svoj život u ruke – kaže. Dodaje kako je još uvijek seksualno aktivna i sa suprugom, ali osjeća da sada pravi manji pritisak na njega kad je u pitanju spavaća soba.

S ljubavnikom se ponekad sastaje više puta nedjeljno, ponekad jednom mjesečno, zavisno od obaveza. Mužu kaže da će raditi do kasno, ili da je na poslovnom sastanku. Dok vodi dva odvojena života, suprugu ne govori ništa o tome.

– Malo je kontroverzno, ali ne vidim zašto bi trebalo da mu nešto kažem. Naš brak teče prilično savršeno, s obzirom na to da smo toliko dugo zajedno. Zaista uživam u vremenu koje kvalitetno provedem sa suprugom, umjesto da nas melje svakodnevica. Kad živite s nekim 24/7, možete zanemariti potrebe onog drugog i gledati televiziju cijelu noć, jedva razgovarajući. No ne osjećam da imamo taj problem, moj suprug se nije žalio dosad – kaže.

Dodaje da nije uvijek lako uskladiti vrijeme između dva partnera, ako tako nešto potraje duže vrijeme, morate dobro da se organizujete.

– Morate da imate i dobru memoriju, da ne biste izlanuli nešto pred jednim partnerom što nema veze s njim, pa da poslije morate da se vadite. Jednostavno morate biti spremni na taj trud – kaže Džili. Inače, svog dugogodišnjeg ljubavnika upoznala je na internet stranici za upoznavanje i priznala je da ima tu vezu svojim najbližim prijateljicama.

– To je još uvijek pomalo tabu tema, žena koja preuzima kontrolu nad time da zadovolji svoje se*sualne potrebe, ali iskreno preporučujem ženama da to češće čine. Učinite nešto za sebe, moje dame – poručuje, prenosi The Mirror.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *