Vučićevu ženu snimili u javnosti nakon dugo vremena: Brak im obilježila i porodična tragedija

Premijera predstave “Sirano” Edmona Rostana u režiji Gorčina Stojanovića održana je na Velikoj sceni “Ljuba Tadić” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a na premijeri se pojavila i samozatajna prva dama Srbije Tamara Vučić (41), supruga srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Samozatajna prva dama se vrlo rijetko pojavljuje u javnosti. O njoj se ne zna puno, osim da se za Aleksandra Vučića udala 2013. Rođena je u Beogradu 1981. gdje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Srpski mediji pišu da je od 2010. godine radila u ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije te da se aktivno bavi humanitarnim radom i vrlo često posjećuje humanitarne događaje. Zanimljivo je da se nije uključivala u niti jednu suprugovu kampanju jer voli živjeti mirnim i povučenim životom.

Tamara je Vučićeva druga žena i 2013. ih je pogodila teška porodična tragedija. Naime, tri dana prije planiranog porođaja, Tamara je izgubila dijete, djevojčicu koja se trebala zvati Neva. Njezino je srce iznenada prestalo kucati, a drugi detalji o toj tragediji javnosti nisu poznati.

Inače, prije Tamare, Vučić je bio u braku s Ksenijom Vučić s kojom ima dvoje djece, sina Danila i kćer Milicu. Ksenija je preminula u januaru 2022. godine. S Tamarom je Vučić 2017. godine dobio sina Vukana, navode 24 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *