GDJE ŽENA DA TRAŽI SREĆU NAKON 50. KAD MLADOST I LJEPOTA IZBLIJEDE: Ovo je odgovor!

Mnogi se pitaju gdje žena da traži sreću poslije 50. godine kada mladost izblijedi, a slavna glumica ima odgovor.

Mnogi znaju Brižit Bardo kao jednu od najtraženijih glumica 50-ih i 60-ih godina prošlog vijeka. Međutim, 1973. godine napustila je reflektore malo prije svog 40. rođendana.

U godinama nakon toga, francuska aktivistkinja je posvetila svoj život zaštiti životinja – ali je postala kontroverzna figura u tom procesu. Bardo je nedavno kažnjena zbog podsticanja rasne mržnje nakon što je opisala stanovnike ostrva Reunion u francuskom Indijskom okeanu kao “degenerisane divljake”.

Ikona i muza mnogih žena, iskreno je govorila o svojim osećanjima kada su je zamenile mlađe i ljepše žene na vrhuncu njenog slavnog života. Za žene koje su prešle 50-tu godinu, nije lako ponovno pronaći sreću kada njihova ljepota i mladost počnu blijediti, kada muškarci više ne obraćaju pažnju na njih kao prije, i kada su njihova djeca već odrasla i stvorila svoje vlastite živote, piše svezazenu.net.

277341-brizitbardo2-ff

Upravo u tom razdoblju, mnoge žene upadaju u depresiju, a neke se čak podvrgavaju raznim kozmetičkim ili estetskim zahvatima kako bi povratile svoj mladalački izgled, bez obzira na cenu. Međutim, bez obzira na sve promjene usana, nosa ili pokušaje brisanja bora, mladost se ne može vratiti.

Bardo je priznala da je prošla kroz mnogo uspona i padova u životu te da su postojali teški periodi u kojima nije videla svrhu života. Često je plakala i nije mogla pronaći utjehu ni u čemu, ali se na kraju umorila od samosažaljenja i prihvatila svoje godine.

Shvatila je da žene u dobi od 50, pa čak i 80 godina, imaju puno razloga za radost i život. “Treba živjeti i zbog malih stvari”, govorila je. Treba živjeti zbog ranih jutarnjih zora i zalaska sunca u kasnim popodnevnim satima. Treba živjeti zbog putovanja, vožnje biciklom uz omiljenu muziku u ušima i vjetra u kosi. Treba živjeti zbog plesa pod kišom, smijeha koji izaziva bol u stomaku. Treba živjeti zbog omiljenih pjesama i dobrih knjiga, zbog osmijeha bez razloga, dugih razgovora, kolačića i čaja.

Žena treba da shvati da je uvijek posebna i da svaka godina sa sobom nosi nešto posebno. Osim toga, svaka treba da ima na umu da su žene kao vino – što su starije, to su i bolje!

(Stil)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *