Jabukovo sirće za zdravlje zglobova!!

Godine 2006. Linda Faulkner, 50-godišnja žena iz Britanije, dobila je dijagnozu artritisa. Neugoda se isprva manifestirala u rukama, ali se postupno proširila na leđa i vrat, pojačavajući se svakim danom.

Nakon što je iscrpila razne bezuspješne tretmane, uključujući dodatke prehrani i rizične lijekove, Linda je naišla na inspirativnu priču Sare Gal koja je uspješno izliječila svoj artritis konzumiranjem pripravka od jabučnog octa i meda.

Nakon što je počela konzumirati mješavinu jabučnog octa i meda, Linda je vrlo brzo osjetila pozitivne učinke. Intenzitet njezine boli se smanjio, što joj je omogućilo da vodi normalan, bezbolan život lišen prethodne nelagode koju je pretrpjela.

Stoljećima je jabučni ocat poznat po svom blagotvornom utjecaju na cjelokupno zdravlje, posebice kada je u pitanju promicanje dobrobiti zglobova i kostiju. Kombinacija jabučnog octa i meda služi kao katalizator za poboljšanje tjelesnih pokreta, čuvanje integriteta zglobova i kostiju od degeneracije i ublažavanje upalnih reakcija.
Za pripremu mješavine pomiješajte 1 žlicu jabučnog octa i 1 žlicu sirovog meda u šalici vode koja se kuha na pari. Konzumirajte ovu mješavinu dva puta dnevno.

Obilje minerala, uključujući magnezij, kalcij, kalij i fosfor, koji se nalaze u jabučnom octu, čine ga prirodnim lijekom za zdravlje zglobova.

Osim što ublažava bolove u zglobovima, jabučni ocat također jača čvrstoću kostiju, štiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala te podržava zdravu probavu i procese detoksikacije u tijelu.

Osim osnovnog recepta, postoje i alternativni kućni lijekovi koji mogu olakšati simptome artritisa, poput kombinacije soka od višnje i jabučnog octa ili mješavine kokosovog ulja i jabučnog octa za masažu bolnih zglobova.

Kako biste ublažili nelagodu koja dolazi s artritisom, možete isprobati umirujuću mješavinu čaja od paprene metvice i cimeta u kombinaciji s jabučnim octom i medom.

Prisutnost upale u zglobovima može dovesti do razvoja artritisa, kroničnog stanja koje predstavlja dugoročni izazov za brojne pojedince.

Slično mnogim pojedincima, Linda Faulkner eksperimentirala je s različitim tretmanima i lijekovima, od kojih svi nisu dali trajne rezultate, sve dok nije naišla na mješavinu jabučnog octa i meda.

Ne samo da kombinacija jabučnog octa i meda pomaže u ublažavanju bolova u zglobovima, već je dokazano i da ima pozitivne učinke na cjelokupno zdravlje, uključujući jačanje imunološkog sustava i promicanje zdrave probave.

Osobe s dijabetesom mogu imati koristi od svojstava jabučnog octa jer pomaže u balansiranju pH vrijednosti tijela i snižavanju razine šećera u krvi.

Osim što liječi zglobove, jabučni ocat je poznat i po tome što može ublažiti simptome prehlade, alergija i želučanih tegoba.

Kombinacija slatkog okusa meda s pikantnim jabučnim octom stvara divan napitak koji ne samo da ugađa nepcu, već služi i kao prirodni lijek, poboljšavajući opću dobrobit pojedinaca.

Još jedan recept koji može ponuditi olakšanje od bolova u zglobovima je kombinacija soka od višnje i jabučnog octa koji je poznat po svojim protuupalnim svojstvima.

Primjenom mješavine kokosovog ulja i jabučnog octa na bolne zglobove, pojedinci mogu osjetiti olakšanje boli i opuštanje mišića, što rezultira trenutnom ugodom.

Za osobe koje se bore s artritisom, uključivanje mješavine čaja od mente i cimeta s jabučnim octom i medom u njihovu prehranu može poslužiti kao divna i korisna pomoć u prehrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *