Za one koji vole kremaste kolače, ova će torta nedvojbeno oduševiti vaše nepce svojim divnim okusom.

Sastojci:
biskvit:
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:

10 dkg nasjeckanih i poprženih lješnjaka,
7 bjelanjaka,
15 dkg šećera,
1 dl ulja,
7 žlica brašna
i 1 prašak za pecivo.
krema:
Za bogatu i kremastu slasticu pomiješajte:

7 žumanjaka,
7 dl mlijeka,
7 žlica šećera,
2 vrećice pudinga od vanilije
i 250 g maslaca ili margarina.
glazura:
U ovom receptu trebat će vam:

20 dkg čokolade,
10 kg putera,
malo ulja
i još 1 teglica Nutelle uz 20 dkg Petit Beurre keksa.
Priprema:

Započnite s oblaganjem lima za pečenje 30×40 papirom za pečenje, pazeći da pokriva cijelu površinu. Zatim ravnomjerno rasporedite lješnjake po pripremljenom limu. U posebnoj zdjeli snažno miksajte bjelanjke i šećer dok ne postanu čvrsti snijeg. Postupno dodajte ulje u smjesu, pazeći da ne izmiješate previše.

Na kraju nježno pomiješajte brašno sa smjesom od bjelanjaka, pazeći da se svi sastojci dobro sjedine. Biskvit stavite u pećnicu zagrijanu na 180 C i ostavite da se peče 15 minuta. Kad se biskvit ispekao, preokrenite ga tako da lješnjaci budu okrenuti prema gore i obilato rasporedite Nutellu po površini.

Uzmite kekse i uronite ih u mlijeko na pari prije nego ih pažljivo stavite na nutellu. Kremu pripremite tako da je zagrijete, zatim umiješajte ohlađeni maslac i njime obilato premažite biskvite. Za dodatnu notu, možete odabrati da kekse ukrasite sjajnom glazurom ili čak komadićem šlaga.

Napominjem da sam ovaj put u kremu stavila 10 kg maslaca i 2 dcl slatkog vrhnja. Za mene bi idealan scenarij bila savršena kombinacija, pogotovo ako kolač ne treba ostaviti netaknut dulje vrijeme.

Servirati:

Iako ja osobno preferiram glazuru, pojedinci koji preferiraju šlag mogu ga koristiti kao alternativu glazuri.

Za ovu prigodu točno sam se pridržavala uputa i prema tome zagrijala vrhnje. Ubacila sam 250 g čokolade s 50% kakaa, cca 100 g maslaca i završila s dodatkom 350 ml vrhnja u konačni proizvod. Dobivena krema je nedvojbeno izuzetna u svakom pogledu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *