LOVOROV LIST JE NEVJEROVATAN ZA RAST KOSE I PROTIV PERUTI: Napravite ovu moćnu tečnost i nanesite prije pranja!

Lovorov list je odličan saveznik u borbi protiv peruti i podstiče rast kose – evo kako da ga koristite prije pranja!

Uskoro svakoj kuhinji može se pronaći lovorov list, dodatak koji kuvanim jelima daje poseban šmek. Sigurno ste čuli da lovorov list ima i sjajno dejstvo po zdravlje, pomaže kod kašlja, dok se simbolično koristi i za ispunjenje želja u manifestacijama. Međutim, malo ko zna da je lovorov list pravo prirodno bogatstvo za njegovanje kose.

Lovorov list sadrži oko dva posto esencijalnih ulja, a ima i mnoge prednosti za organizam. Sadrži polifenole, tanine koji su snažni antioksidansi, vitamin A, vitamin C, natrijum, kalijum, gvožđe i magnezijum, kao i vlakna.

U teretiranju kose se najčešće koristi protiv peruti, za brži rast kose, ali čini i da bude svilenkasta i daje joj poseban sjaj. Kako ga koristiti za njegu kose?

Postoji više recepata, ali mi vam donosimo tretman sa lovorovim listom i kokosovim uljem. Potrebno vam je 5 liski lovora, kašičica kokosovg ulja i 500 ml vode. Stavite lovor i kokosovo ulje u vodu, ostavite da se kuha dok ne proključa, a zatim još ostavite na vatri oko 5 minuta. Sklonite sa ringle i pustite da se ohladi. Zatim sipajte tečnost u bočicu sa raspršivačem i nanesite na sklap, dobro utrljajte. Držite na kosu oko 15 do 30 minuta, a zatim operite kosu na uobičajen način. Biće nevjerovatno sjajna i zdrava!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *