Karleuša se obratila pjevačima iz Bosne, Hrvatske, Crne Gore: TRAŽI SAMO JEDNO

Pjevačica Jelena Karleuša posljednjih dana našla se u jeku pažnje i to širom regiona, zbog svoje objave u kojoj je navela da susjedne zemlje čine nepravdu prema Srbiji, ističući Crnu Goru i to nakon informacije da će podržati UN-ovu rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

A sada se ponovo oglasila: 

– Pozivam sve kolege iz zemalja poput Hrvatske, Bosne, Crne Gore, koji nesmetano i bez ikakvih zabrana grade svoje karijere u Srbiji i Beogradu, da podrže srpske izvođače i zahtjevaju isti tretman za sve. Takođe, molim ih samo da zamisle koliko bi im štetilo da budu obrisani sa radio i tv stanica Srbije. Muzika ne smije da ima primitivnu podjelu i političku konotaciju – napisala je JK.

Podsjetimo, Jelena je nedavno gostovala u emisiji “Ćirilica” govorila o gorućim temama, pa je tako pomenula zabranu u Crnoj Gori, ali i sukobu sa Severinom.

Ona je ispričala detalje oko otkazivanja njenog nastupa u Podgorici.

– Sve ono što za šta kažete da je hrabrost, smatram da to nije politička tema, iznijeti stav za koji smatram da je uvijek ispravan za to ti ne treba hrabrost, akko vjeruješ u to. Tužno je sko se plaše ljudi da izgovore istinu.

Rekla je i da nema sukob sa Severinom, ali da ona sukob sa zemljom iz koje vuče korijene.

– Politizacija nečeg što se zove, ne mogu da kažem odbrana svoje zemlje, nemam konkretno od čega da je branim, ali ne verujem u priču da jedan narod može da bude kriv i da ima izvršnu moć… Napadana sam za mnoge moje stavove, napisala sam tekst koji je izazvao strašan gnijev kod jednog dijela naroda iz Crne Gore. Morala sam u Budvi da otkažem nastupe – rekla je.

Onda se dotakla cijele priče oko crnogorskog naroda.

– Ne bih da generalizujem, smatram da samo izuzetno voljena i cijenjena u cijelom regionu i ne bih rekla da je to cijeli narod – rekla je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *