Vodu u kojoj se krumpir kuhao ne trošite uzalud, sušenje je zlato zdravlja: ublažava bolesti od kojih gotovo svi boluju

Vodu u kojoj se krumpir kuhao ne trošite uzalud, sušenje je zlato zdravlja: ublažava bolesti od kojih gotovo svi boluju

Ima mnoge dobrobiti za tijelo.

Nakon kuhanja krumpira vodu u kojoj se krumpir kuhao obično ispustimo što je brže moguće. No, dok ovo čitate, dobro razmislite hoćete li ovo ponoviti, jer voda u kojoj se kuha krumpir jako je dobra za zdravlje. Pijte ga za ublažavanje kašlja, ali se može inhalirati i kada ste prehlađeni. Osim toga, zagovornici tradicionalne medicine preporučuju uzimanje vode od kuhanog krumpira u slučajevima fizičkog i psihičkog preopterećenja, jer ublažava umor i stres. Također se preporuča koristiti za uklanjanje žuljeva s kože ruku i ujednačavanje tena.

Kontraindikacije

Ako odlučite isprobati vodu za kuhanje krumpira, ne zaboravite da ovaj lijek ima kontraindikacije. Stoga bi osobe s intolerancijom na krumpir, niskom kiselošću želučanog soka, dijabetesom i niskim krvnim tlakom trebale izbjegavati ovu tekućinu.

Kako odabrati krumpir?

Morate odabrati pravi krumpir, ne samo da biste koristili kvalitetan proizvod, već i da biste pripremili zdravu i učinkovitu tekućinu. Gomolji bi trebali biti ujednačene boje i prilično tvrdi. Ako na gomoljima primijetite zelene točkice, nemojte ih kupovati. To bi moglo značiti da je krumpir bio nepropisno skladišten i da se u njemu nakupila štetna tvar solanin. Kupujte mladi krumpir koji ima tanku ljusku koja se lako skida. Ako se na gomoljima pojavi vlaga, to znači da je njihov sadržaj nitrata možda povećan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *