KROMPIR sadim tek u junu i moj je urod duplo veći od susjedovog: URADITE tako i krumpir će biti ogroman i zdrav!

Godinama se moja obitelj bavi uzgojem krumpira, ali za razliku od mojih roditelja, ja sam na tu ideju došao sasvim slučajno prije nekoliko godina i od tada sam se time nastavio baviti, ne odstupajući od ove metode.

Od mjeseca lipnja i srpnja započinjem proces sadnje krumpira, te nastavljam s postupnom berbom tijekom cijele godine do mjeseca prosinca.

Krumpir nije samo velik i ukusan, već je i uzgojen bez upotrebe gnojiva i bez potrebe za okopavanjem.

Potičem sve da pokušaju, možda kao mali eksperiment.

Nakon što smo prošle godine imali poteškoća sa sušenjem našeg sijena, razmišljali smo o najboljem postupku prije dolaska ljeta, što nas je u konačnici navelo da razmotrimo mogućnost sadnje krumpira u lipnju kao tajnu koja će osigurati uspjeh.

U svom pokušaju da provedem ovaj koncept, odlučio sam podijeliti sijeno u redove i ostaviti samo dio u svakoj hrpi. Nakon toga sam proklijale krumpire stavio izravno u sijeno.
Alternativno, možete ga staviti na krevet od sijena, a zatim ga prekriti dodatnim slojem sijena.

Krumpir u to vrijeme nije zahtijevao nikakvu pažnju jer je imao sposobnost samostalnog rasta.

Prednost daje rastresitom i dobro dreniranom tlu.

Nadalje, budući da su svi potrebni hranjivi sastojci već prisutni u sijenu, nema potrebe za dodavanjem dodatnog gnojiva.

Promatrajte nevjerojatnu brzinu kojom rastu, pokazujući svoju izuzetnu ljepotu.

Kako bih poboljšao iskustvo čitatelja u Milanu, stavio sam sloj kartona na netaknutu zemlju, gdje su trava i korov neometano rasli.

Navlažio sam zemlju i lagano je posipao u karton.

Dodajući već postojeće slojeve, na vrh je postavljena znatna debljina slame, otprilike 30/40 cm.

Još jednom, strateškim postavljanjem nekoliko lopata prethodnog supstrata kao žarišne točke, nastavljam sadnju krumpira.

Odozgo još jednom nanesite još 30 cm sloja “slame”.

Toga je dana osvježavajuća kiša svima udijelila svoj blagoslov.

To je doista obuhvatilo sve.

Za one s ograničenim prostorom u vrtu, ova metoda je idealna jer se jedna visoka hrpa može koristiti za zgodnu sadnju krumpira.

Kad sam pobrao ovu seriju u prosincu, s oduševljenjem sam otkrio da krumpir nije samo vizualno privlačan, već i čvrst na dodir; Procjenjujem da sam skupio oko dva kilograma.

Da rezimiram svoju perspektivu, bez sumnje, da sam imao pristup slami, nedvojbeno bih odlučio ne saditi ni na koji drugi način.

Dok je sijeno raslo oko mene, nisam primijetio prisutnost čitave vojske krumpira.

Budite oprezni sa ljigavim kukcima koji vole boraviti među sijenom.

Kako bih se zaštitio od razvoja sluzavih plijesni, poduzeo sam mjere predostrožnosti i posipao piljevinu po krevetu, što je rezultiralo stanjem mira. Zanimljivo, zanemario sam prethodno proklijanje krumpira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *