“Moji roditelji su zauvijek napustili ovaj svijet prije pet godina”

Prije pet godina moji su roditelji postali poznati i zauvijek napustili ovaj svijet. Tata nikad nije pio, nije on kriv, ali…moja sestra i ja ostale smo same na ovom svijetu, ona je imala 6, a ja 18 godina.

Idealan život se preko noći pretvorio u pakao. Od tada me život tjerao da rastem duhovno i fizički. Radila sam razne poslove za dnevnicu kako bih zaradila novac i provodila vrijeme sa svojom malom sestrom princezom.

Brinem se za svoju sestru jer mi znači sve na svijetu. Neću dopustiti da mi je itko oduzme, osobno ću svoju sestru izvesti na pravi put. Svaki dan je kupam, oblačim, češljam i spremam za školu, a njen poljubac na rastanku ispred škole moja je snaga da prebrodim sve nedaće dana, moja snaga i razlog za život. Pet godina nakon tragedije s njezinim roditeljima…

Moja sestra, moja slatka mala princeza, danas puni 11 godina i završila je prvi dio svog osnovnog obrazovanja kao uzorna učenica, za što je dobila sve pohvale. Hvala Bogu uspio sam! Volio bih da su moji roditelji živi bez obzira koliko godina imali, iznevjerili su me kao prvog dana, iznevjerili su i moju sestru i znam to i nadam se da nas negdje gledaju i osjećaju se zadovoljni, sretni i ponosni. Mama i tata, jako nam nedostajete.

BONUS ČLANAK:

Imam cimericu u rađaonici: muž joj svaki dan donese samo jednu stvar…

Smješteni smo na odjel ginekologije i čekamo da donesemo bebu na svijet.

Bilo nas je 12 žena u sobi. Svi smo ležali, čekali dostavu i živo pričali. Pored mene je bila jako ružna djevojka, velikog trbuha i veće duše. Njezina unutarnja ljepota kao da je prikrivala njezinu vanjsku ružnoću.

Soba za posjete je na prvom katu i moj suprug dolazi svaki dan u posjet i mi silazimo dolje i dugo razgovaramo s njima. U to vrijeme nije bilo mobitela, a žene su se u panici pitale: Hoće li joj danas doći muž?

Ne dolazi svačiji muž svaki dan. Moj sin je vojnik i kad god može otići s posla, dođe… Kad je žena trudna, sve je vrijeđa. A posebno je emotivno bila osjetljiva kad je trebala roditi. Tada joj dušu boli sve što muž čini i ne radi. Neke žene često plaču cijelu noć samo zato što im muževi taj dan nisu došli u posjet ili zato što ih muževi nisu lijepo zagrlili i poljubili kada su ih posjetili.

Muž ružne djevojke dolazi svaki dan. Bio je sitan, dvostruko veći od nje, crvenokos, zelenook i nemiran. Bio je daleko od lijepog. Do mile volje – našli su se!

Posjećivao je svaki dan s malom glinenom posudom s poklopcem. Svaki božji dan! Mala crna blata bila je umotana u ružnu tkaninu.

A toplih obroka ima svaki dan: domaća pileća juha, ili topli krumpir i meso…

I on svaki dan radi u tvornici, kao i naš suprug. Potom je otrčao kući i pripremio jelo za nju, koje je svaki dan pažljivo nosio u posjet!

Rekla mi je da mu je trebalo puna dva sata da dođe do bolnice. No, čini se da mu to nije teško…

Prošlo je puno godina otkako smo bili zajedno u rodilištu. Kad sam je upoznao, bila je s hrpom djece i trbuhom punim zuba. Bilo je u njoj neke svjetlosti, nekog mira, bila je lijepa…i djeca su joj bila lijepa…rekla mi je da je dobro, da joj je život dobar. Ovako izgleda – sretna i lijepa.

Njezin crvenokosi suprug stajao je pored nje, smiješeći se. Meni je izgledao kao crni mačić kojeg je svaki dan donosio u rodilište: izvana ružan, a iznutra topao i mirisan!

To je ono što žena treba da bude sretna: malo ljubaznosti koja neće nestati kako godine prolaze. To je sve, draga moja, to je sve!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *