Došla sam kod psihologa i samo mi je rekao da stisnem šaku: Na osnovu toga čovjek je sve saznao o meni, evo kako!

Mnogima ovaj ” test” možda djeluje potpuno blesavo. Medjutim on zapravo otkriva dosta toga o vama, a da toga niste ni svjesni.

Postoji tri načina da se stisne pesnica, a u zavisnosti od toga kako vi to radite (ali automatski, bez razmišljanja) to nekome s kim razgovarate

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim projem 1:

Vi ste oštroumni i lijepo se izražavate, ali ste pomalo stidljivi, što vam onemogućava da u punoj mjeri ispoljite te osobine. Zato vas mnogi smatraju ćutljivom i nekomunikativnom osobom.

Veoma ste precizni i pedantni, i ponekad zahtijevate od sebe previše, što dovodi do nepotrebnog nespokoja. Pronicljivi ste, pokušavate da ne narušavate svoju unutrašnju harmoniju.

Ljudima koji su pored vas veoma je komforno.

Ponekad postajete nepodnošljivo tužni od misli da ne možete tek tako graditi odnose, sa lakoćom se adaptirati u nove kolektive i biti duša kompanije. “Ne primajte to k srcu, jer je dovoljno da postanete malo fleksibilniji i druželjubiviji, i ljudi, koji su se plašili da vam priđu, odmah će promijeniti svoje mišljenje o vama.”

Ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 2:

Vi ste veoma komunikativni, privlačite različite ljudeoko sebe. Prijatelji vole vašu iskrenost i vašu duhovitost. Veoma ste sigurni u sebe, imate jako razvijen osjećaj samopoštovanja.

Odličan ste vođa među prijateljima, i dobar lider u poslu. Međutim, u donošenju smjelih odluka sprečava vas strah od neuspjeha, jer neuspjeh može da povrijedi vaše samoljublje.

Često imate potrebu za ohrabrenjem i pohvalama.

Pa šta, nije to tako loše. Važno je da ne prestanete da vjerujete u sebe, čak i ako vam ne govore koliko ste dobri. Sasvim je moguće da se, jednostavno, nalazite među ljudima koji su ljubomorni na vaš uspjeh.

I na kraji ukoliko vam pesnica izgleda kao na slici pod rednim brojem 3:

Vi imate tendenciju da pomažete ljudima oko sebe čak i onda kad vam to donosi neke neugodnosti. Stalno ste u potrazi za novim znanjima, iskustvima, izuzetno energični i pomalo nestrpljivi.

Takve kao vi nazivaju avanturistima i neustrašivima, ali u isto vrijeme, mnogima od vas neće pasti na pamet koliko je često i vama potrebna zaštita i pomoć.

Vama je od životne važnosti priznanje i prihvatanje, jer se često suočavate sa ljudima koje koriste vašu dobrotu. Ali, jaka unutrašnja srž ipak vam ne dozvoljava da rizikujete i odustanete od ljudi.

“Vi i dalje nastavljate da čuvate i štitite one koji koriste vašu plemenitost, jedino što postajete malo oprezniji.”

Izvor: 24sata.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *