99% EMOCIONALNIH PRELJUBA POČINJE OVAKO: Psiholog otkriva šta ćete prvo primijetiti kod partnera!

Psiholog otkriva da 99% emocionalnih preljuba počinje ovako – kada partner uspostavi ovakav kontakt sa trećom osobom, povećava se rizik od nevjerstva!

Emocionalna preljuba, iako je bez fizičkog kontakta i intimnosti, jednako može da naruši odnos i da povredi drugu stranu. Psiholozi ističu da je emocionalnu aferu teže utvrditi, jer nije pređena granica u fizičkom kontaktu, već partner traži emocionalne potrebe kod nekog drugog. Emocionalna prevara ne mora da sadrži poljupce, grljenje, vođenje ljubavi, več kada je osoba u braku ili u ozbiljnoj vezi, a daje nekom drugom više vremena, energije i osjećanja nego svom partneru.

Ovaj vid preljube, pozant kao “neverstvo srca”, uglavnom počinje bezazleno, bez bilo kakve namjere dolazi do druženja, razgovora, bliskosti, a kada se pojave emocije i iskre, povećava se rizik od klasične preljube. U video snimku objavljenom na TikTok – u, dr Keti Nikerson, licencirani klinički psiholog i stručnjak za odnose, tvrdi da 99 odsto emocionalnih afera “počinje na isti način” – kada partner počne sa nekim drugim da deli poteškoće i detalje iz svoje veze. To može biti kolega, komšija, prijatelj, poznanik.

“Razgovori često počinju dovoljno nevino, vi samo kažete da su stvari u vezi sada teške”, rekao je psiholog u video snimku. “Ali onda, dobijate sve više podrške, osjećate da želite da pošaljete poruku toj osobi sve vreme, osjećanja počinju da rastu.”

Video prilog psihološkionje pogledalo je preko milion ljudi, a u komentarima mnogi su istakli da suimali ovakva iskustva u vezi i da su tako započeli problemi u njihovom odnosu.

Zbog čega ljudi nezadovoljstvo u vezi pričaju drugima umesto da razgovarajus a partnerom?

Traženje poverljivog lica van vaše veze svakako je put do emocionalne afere, ali želja da se povežete sa nekim drugim je skoro uvijek znak da vam nešto u trenutnom odnosu nedostaje, kažu stručnjaci. Kada priča sa trećom osobom o svojoj vezi, pšartner očekuje odobravanje, podršku razumjevanje i to dobija, dok u vezi vlada nesklad. Tada se mogu pojaviti osećanja. Pitanje je da li je partner ispričao i jednu drugu stranu priče, jer je vjerovatno da je trećoj strani iznio samo svoj problem i sebe predstavio kao nekoga ko je požrtvovan u cijelom odnosu.

Terapeuti preporučuju da se svaki problem i nezadovoljstvo u odnosu otvoreno i iskreno komunicira sa partnerom. Jedino tako možete poboljšati vaš odnos i učiniti da se razvija. Stručnjaci savetuju da ukoliko ne možete da razgovarate sa partnerom o nekim osjećanjima, razmislite o tome da se obratite terapeutu ili psihologu za pomoć. Sa druge strane, ako je nezadovoljstvo učestalo i vaš partner ne želi da radi na vezi uprkos razgovorima i vašim pokušajima, možda je vrijeme da razmislite da li vrijedi ostati u takvom odnosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *