Evo tri narodna lijeka za giht kojima je cilj eliminirati mokraćnu kiselinu iz tijela, što predstavlja potencijalno rješenje za one koji traže olakšanje.

Shvatite giht s najvećom ozbiljnošću jer je to dugotrajna i opasna bolest. Neophodno je pridržavati se uputa svog liječnika.

Pretjerano nakupljanje mokraćne kiseline u tijelu može dovesti do nelagode u zglobovima i razvoja gihta. Kako biste ublažili ovo stanje, razmislite o primjeni sljedećih prijedloga za uklanjanje mokraćne kiseline iz vašeg sustava.

Giht, vrsta artritisa koju karakterizira upala, manifestira se epizodama intenzivne boli, oticanjem zglobova i crvenilom. Kretanje može postati nesnosno bolno, praćeno ukočenošću i ukupnim oticanjem tijela. Glavni krivac iza gihta je prekomjerno nakupljanje mokraćne kiseline u tijelu.

Ako bubrezi ne funkcioniraju optimalno i ne uspiju eliminirati svu mokraćnu kiselinu u tijelu, ona će se skrutiti i nakupiti u blizini zglobova. Kao rezultat toga, počinje upalni proces.

Ako želite eliminirati mokraćnu kiselinu iz svog sustava, važno je napraviti prilagodbe u prehrani. Presudno je odabrati prehranu bogatu svježim voćem i povrćem. Konzumacija plodova mora, mesa, alkohola i prerađenih šećera može pridonijeti povišenoj razini mokraćne kiseline u tijelu.

Ne zaboravite se hidrirati ispijanjem velikih količina vode. Osim toga, uključivanje prirodnih sokova i biljnih čajeva u vašu dnevnu rutinu može biti korisno. Ovi su napici vrlo učinkoviti u potpomaganju eliminacije mokraćne kiseline iz tijela, što ih čini optimalnim lijekovima za tu svrhu.

Supstanca poznata kao soda bikarbona svestrani je sastojak koji se koristi u raznim kulinarskim i kućanskim primjenama.

Pomiješajte pola žličice sode bikarbone s čašom vode i konzumirajte ovu mješavinu svaki dan. Ako vas slučajno muči giht, uzmite punu čajnu žličicu sode bikarbone otopljenu u čaši svježe vode.

Limunada

Za prevenciju raznih zdravstvenih problema, poput gihta, korisno je alkalizirati tijelo limunadom. Započnite dan konzumiranjem mješavine tople vode i soka od pola limuna, u količini od 200 ml, na prazan želudac prije doručka.

Oštar i svestran jabučni ocat

Učinci jabučnog octa usporedivi su s onima limunade. Pomaže u stvaranju alkalne atmosfere u tijelu. Za konzumaciju pomiješajte jednu žlicu octa s 200 ml vode i konzumirajte dva puta dnevno, jednom prije ručka i jednom prije večere.

Tri najvažnije namirnice za eliminaciju viška mokraćne kiseline su kurkuma, ananas i sjemenke lana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *